Mogelijkheden en informatie

Naar mate infrarood metingen populairder worden, stijgt ook het het aantal cursussen dat gegeven wordt.
Bent u opzoek naar een cursus dan zijn enkele selectie criteria zeer belangrijk bij het zoeken van een gepaste opleiding:

  1. Is de opleiding / training geaccrediteerd?
  2. Wordt de opleiding/cursus gegeven door een level III gecertificeerd persoon?
  3. Heeft de cursusleider ruim voldoende praktijkervaring?

Onderstaande tekst is met toestemming van Theolt overgenomen

Nederlandstalige EN473 level 1 opleiding thermografie

Dit jaar wordt door PTST de Nederlandstalige EN473 level 1 thermografie opleiding aangeboden, de opleiding is geaccrediteerd door het DAkks (Deutsche Akreditieringstelle). De opleiding bestaat uit 5 dagdelen van 8 lesuren, op de zesde dag wordt er een theoretisch en praktisch examen afgenomen. Het examen wordt afgenomen door een onafhankelijke bevoegd examinator van het geaccrediteerde certificering instelling Sector Cert. De examinator is altijd IT EN473 level 3 gecertificeerd.

Examen
Het theoretische gedeelte bestaat uit een gedeelte algemene theorie wat voor iedereen gelijk is. Het tweede theoretische gedeelte is afhankelijk van de sector die u kiest namelijk Bouw, Industrie en Electro. U kunt kiezen in welke sector u examen wilt doen, uiteraard kunt u ook in twee of drie sectoren examen doen. U krijgt dan wel meer vragen voor het specifieke theoretische gedeelte.

Het praktisch examen bestaat o.a. uit twee meetopdrachten die u onder het toeziend oog van de examinator uitvoert, hierbij wordt naar het totale plaatje gekeken. Dus de handeling van de camera, maar ook moet u vertellen wat u allemaal doet, waar u oplet, enz. Als laatste krijgt u een thermogram aangereikt met een aantal vragen die u moet beatwoorden.

Opleiding IR-basis

Deze 1-daagse thermografie training is een uittreksel van de EN473 level 1 training. Deze training is vooral bedoeld voor gebruikers van een low budget infrarood camera, of medewerkers van en technische dienst die incidenteel een infrarood camera gebruiken. De cursist verwerft een beknopte algemene basiskennis over infrarood thermografie en wat de camera wel en niet kan, zodat hij of zij relatief betrouwbare infrarood opnamen kan maken. Deze training is ook een ideaal voor personen die overwegen om een infrarood camera te kopen, u krijgt een eerlijk, objectief en merk onafhankelijk advies van ons.

Opleiding IR-RD

De research development training is bedoeld voor camera gebruikers met veeleisende applicaties die bij de standaard infrarood trainingen niet aan bod komen. Van de deelnemer wordt verwacht dat hij of zij een redelijk ervaring heeft in de bediening van de infrarood camera. Tijdens de RD training wordt o.a. uitgebreid ingegaan op het meten van “absolute” reproduceerbare temperaturen . Met behulp van een aantal praktische oefeningen wordt de praktijk aan de theorie getoetst.