TService.nl temperatuurContinue registratie en bewaking van temperatuur en andere parameters

Stationair en/of mobiel

Real-time monitoring is grofweg in te delen in 3 hoofdcategoriën:

 1. Stationaire monitoring is draadloze bewaking in gebouwen, koelingen, productieruimtes van bijvoorbeeld temperatuur, luchtvochtigheid, druk en UV.
 2. Mobiele draadloze monitoring voegt hier GPS tracking aan toe: het traceren en lokaliseren van uw voertuigen waarbij in realtime de temperatuur (en eventuele andere parameters) van het laadruim zichtbaar is.
 3. "Near real time" monitoring", is waarbij de logger geplaatst in een voertuig (of bij een zending) de data automatisch verzendt zodra deze weer terug op het bedrijf is en contact maakt met het systeem.

In alle bovenstaande categoriën van draadloze monitoring heeft T Service oplossingen in huis.

Draadloze temperatuurbewaking in gebouwen, koelingen en productieruimtes

Overweegt u de aankoop van een draadloos monitoringsysteem? Dan zijn er enkele belangrijke vragen die u moet beantwoorden alvorens u een keuze maakt:

 • moet de data valideerbaar zijn? Zo ja, kies dan voor een systeem dat met gebruikers en rechten werkt.
 • hoe groot zijn de afstanden die binnen uw bedrijf overbrugt moeten worden? Grote afstanden en/of veel obstakels betekent dat extra transmitters of sensoren met een extra sterk signaal nodig zijn. De vermelde specificaties in de brochures zijn vaak inschattingen. Test altijd wat er in de praktijk echt haalbaar is.
 • wilt u monitoren in een stabiele omgeving zoals een laboratorium, of wordt het systeem in een productie omgeving geplaatst waar veel transport plaatsvindt en/of wisselende voorraden zijn? Bij het gebruik in 'instabiele' omgevingen is het belangrijk dat het systeem alle verbindingen automatisch herstelt en dat ontbrekende data automatisch wordt doorgezonden.
 • heeft u een goede inventarisatie van de parameters die u wilt monitoren? Zijn naast temperatuur bijvoorbeeld licht, druk of  UV van cruciaal belang binnen uw bedrijfsvoering? Overweeg dan om deze parameters op te nemen in uw systeem. Een goed monitoringsysteem heeft immers altijd een alarmeringsfunctie die u tijdig waarschuwt zodat ongewenste gebeurtenissen niet uit de hand zullen lopen.
 • kiest u voor aankoop of wilt u leasen? Kiest u voor eigen databeheer of gaat u elke maand abonnementskosten betalen? Leasen en abonnementen lijken vaak goedkoop, maar de optelsom over de gehele termijn kan uiteindelijk erg hoog uitvallen.

Voor het monitoren van temperatuur en luchtvochtigheid raadt T Service het gebruik aan van SenseAnywhere aan. Dit moderne en zeer gebruiksvriendelijke systeem is een uitstekende keuze voor het overgrote deel van de monitoringtoepassingen. Daarnaast is SenseAnywhere zeer scherp geprijsd waardoor het professionele real-time monitoring ook beschikbaar maakt voor kleinere budgetten.

Voor sommige geavanceerdere toepasingen, met name in de pharmaceutische wereld, zijn aanvullende functies vereist. Hierbij kan gedacht worden aan uitgebreid gebruiksbeheer met toekenning van specifieke gebruikersrechten en het uitvoeren van audit trails. SenseAnywhere voldoet aan FDA 21 CFR PART 11 en indien u gecontroleerd wordt door een externe instantie is een audit trail snel uitgevoerd!

Temperatuur monitoring van voertuigen

Track and trace met GPS is een bekend fenomeen. Zo is er ook een variant die naast de positiebepaling meerdere parameters voor u registreert. Denk hierbij aan temperatuur, luchtvochtigheid of contacten op de deur, motor of koeling. Belangrijk voor u is de realtime data en de registratie van deze parameters. Nog belangrijker voor u is de gebruiksvriendelijkheid van de software, de betrouwbaarheid van het systeem en het kosten aspect (op termijn). Voordat u prijzen van systemen op gaat vragen, is het belangrijk dat u voor uzelf een paar vragen beantwoordt.

 • Welke functies moet de software hebben? Denk hierbij aan kant-en-klare rapportage t.b.v. HACCP, BRC of EN15/200 of juist urenregistratie van de chauffeur, kilometeradministratie, melding van inspectie-intervallen van het voertuig. Hoe meer de software kan, des te hoger zullen de maandelijke kosten zijn.
 • Moet elke auto realtime informatie verstrekken of is temperatuurregistratie waarbij achteraf de data wordt uitgelezen ook voldoende?
 • Is het de bedoeling dat uw klant op het systeem kan inloggen en wat mag de klant dan zien?
 • Moeten de sensors jaarlijks gekalibreerd worden (en wat zijn de kosten hiervan?) of zijn de metingen indicatief?

Tracking en tracing van voertuigen biedt zeker voordelen. Indien u voor een goed systeem kiest, zal de investering zeer snel zijn terugverdiend doordat registraties ten behoeve van HACCP of BRC geautomatiseerd worden. Gelijktijdig biedt de realtime-informatie u de mogelijkheid om beter in te springen op alle situaties die afwijken van de oorspronkelijke ritplanning. Wij kunnen u ook alternatieven aandragen, temperatuur registratie systemen waarbij u toch het gemak heeft van automatische data registratie, echter waarbij de kosten een fractie zijn van realtime monitoring.

Advies op maat of bestellen?

Mail ons of bel +31 (0) 485 542626