Ideaal voor realistische klimaatregistraties: omdat de HAXO-8 geen display heeft wordt gedrag van bewoners of gebruikers niet beïnvloed

Wanneer een temperatuur- en/of luchtvochtigheidlogger wordt geplaatst om bewoners- of gebruikersgedrag inzichtelijk te maken bestaat het gevaar dat dit gedrag wordt beïnvloed door de aanwezigheid van diezelfde logger. Indien de datalogger geen display heeft wordt de kans op beïnvloeding aanzienlijk verkleind. De LogTag HAXO-8 voldoet aan deze randvoorwaarde.

U kunt met de uitgebreide Analyzer software meerdere loggers inlezen in een grafiek. Dankzij deze functie heeft u in één oogopslag inzicht in het klimaat in een gebouw. Daarnaast bespaart u hierdoor ook nog erg veel tijd bij het maken van rapportages 

Klachten van gebruikers en huurders over het klimaat zijn vaak subjectief: de klachten hebben veelal te maken met een gevoel. Het is dus van belang dat deze klachten objectief (meetbaar) worden gemaakt. Met behulp van de HAXO-8 is dit eenvoudig te realiseren. De logger kan gedurende een lange periode de temperatuur en luchtvochtigheid vastleggen. De uitlezing gebeurt vervolgens met een computer en de speciale LogTag desktop reader. Met enkele muisklikkken heeft u een kant-en-klare rapportage van de klimatologische condities van een bepaalde ruimte. Een objectieve beoordeling van de feitelijke klacht wordt hierdoor mogelijk.

De praktijk is vaak anders. Wannner een klacht binnenkomt, moet een afweging worden gemaakt of deze wordt behandeld door een extern adviesbureau, of dat de klacht moet worden doorgestuurd naar een installatiebedrijf. Vanaf dit moment begint voor u de kostenteller te lopen. Betreffende de directe opvolging bent u op dat moment afhankelijk van de capaciteit van derden. Een snelle afhandeling is daardoor niet altijd gegarandeerd.

Als u direct na ontvangst van een klacht een LogTag HAXO-8 logger bij een gebruiker of huurder plaatst kun u kordaat handelen. Op deze manier geeft u ook een signaal af dat de klacht serieus genomen wordt en dat er direct aan gewerkt wordt. Dit laat een goed gevoel achter en neemt meestal al een groot deel van de pijn weg. 

De HAXO-8 kan worden inzet bij:

  • comfortklachten
  • vochtproblemen
  • klachten over de capaciteit van een koelplafond of verwarmingssysteem

terug naar de vorige pagina