Complete oplossing voor transportbewaking wordt in Juli 2018 gelanceerd

In ons verslag van de MSR distributeurdagen 2017 werd de MSR175 al voorzichtig aangekondigd. Vandaag mogen we deze nieuwe logger, die volledig gericht is op transportbewaking, officieel presenteren.

De MSR175 loggers zijn ontwikkeld met één doel: professionele transportbewaking mogelijk maken voor een zeer scherpe prijs. Dit heeft geleid tot een logger die met een ongekende 5000Hz (i.e. 5.000 metingen per seconde) in de gaten houdt of uw goederen schokken te verduren krijgen. De loggers beschikken over 2 miljoen geheugenplaatsen en kunnnen dankzij sterk verbeterd energiemanagement tot enkele maanden onafgebroken functioneren.

De MSR175 zal in twee verschillende versies op de markt worden gebracht. De standaardversie beschikt naast de 2 schoksensoren (±15G/±100G) over een interne temperatuursensor, de complete uitvoering beschikt over 4 aanvullende sensoren: temperatuur, relatieve vochtigheid, luchtdruk en licht. Al deze functionaliteit komt in een compacte waterdichte (IP67) behuizing uitgevoerd in 'Bernstein Orange'.

Specificaties
Behuizing Kunststof design, IP67 beschermingsklasse
Afmetingen & gewicht 47 x 16 x 54 mm, ong. 28 gram
Geheugen 2.000.000 meetwaarden
Schoksensoren 2 stuks: ±15G en ±100G
Meetfrequentie schok tot 5000/s (±15%)
Voeding 260 mAh LiPo, USB oplaadbaar
Werkbereik -20ºC...+65ºC

MSR175 schok datalogger transport

Advies op maat of alvast bestellen?

Art. nr. 12404 MSR175 B16AA5T5

Art. nr. 12405 MSR175 B16AA5T5H3OP5L2

Mail ons of bel +31 (0)485 542626

Configureer hieronder uw MSR145WD datalogger naar wens en zie direct de actuele prijs!

Met onderstaande tabel kun u de verschillende mogelijkheden van de MSR145 datalogger bekijken en ook direct de actuele prijs zien van van alle mogelijke configuraties. Eventueel kunt u onderaan de pagina ook direct de gewenste logger bestellen.

Iedere MSR145 shocklogger wordt op basis van de door de klant gewenste specificaties gebouwd, houdt daarom rekening met een levertijd van 7 tot 14 werkdagen.

Vragen of hulp nodig bij de configuratie?

Mail ons of bel +31 (0) 485 542626

MSR145WD bluetooth logger

MSR Electronics heeft het 10-jarig bestaan dit jaar aangegrepen om een speciale samenkomst te organiseren voor haar distributeurs bovenop de idyllische Säntis Alpenberg in het Zwitserse Schwägalp. Vanwege zeer postieve respons uit alle windstreken moest het evenement zelfs over twee keer gehouden worden. Wij waren vanzelfsprekend ook aanwezig, tijdens de tweede lichting op 21 en 22 september. Met een bont internationaal gezelschap werden we in het tot conferentiecentrum omgebouwd radiostation met adembenemend uitzicht op de hoogte gesteld van MSR's nieuwe ideëen en producten.

MSR175 transportloggers

Het hoogtepunt op productgebied was toch wel de aankondiging van de nieuwe serie loggers specifiek ontwikkeld voor transportbeveiliging: de MSR175. We kunnen momenteel helaas nog niet in detail treden, maar kortgezegd gaat de 175-serie de professionele schokmetingen van de MSR165, eventueel aangevuld met een breed scala aanvullende sensoren (temperatuur, RV, luchtdruk en licht), beschikbaar maken voor een zeer scherpe prijs.

De toekomst

Wat betreft de plannen voor de wat minder nabije toekomst kregen we ook nog inzicht in een volledig nieuw project. Vanwege het vroege stadium kunnen we slechts een tipje van de sluier oplichten door te stellen dat flexibiliteit het kernwoord gaat worden en dat MSR de M (Modular) in hun naam volledig waar willen gaan maken.

Uitzicht vanaf de SäntisUitzicht vanaf de Säntis

MSR ShockViewer software

Al een korte tijd in vergevorderde BETA stil beschikbaar online, maar nu officieel gepresenteerd. Met de Shockviewer software biedt MSR de mogelijkheid om orde te scheppen in de chaos van de omvangrijke databestanden afkomstig uit de MSR165. Met de intuïtieve Shockviewer genereert u met een enkele muisklik een rapport met de belangrijkste kerngegevens op een rij, maar kunt u waar nodig ook naar hartelust de diepte in duiken en elk detail analyseren. Vanzelfsprekend kunnen de metingen van eventueel aanwezige aanvullende sensoren samen met de schokmetingen in één overzichtelijke grafiek georganiseerd worden.

TIP: de Shockviewer is tot eind van dit jaar nog gratis te downloaden op de website van MSR. (Let op! Enkel loggers geproduceerd vanaf 01-01-2014, firmware update vereist)

MSR Shockviewer logo

News Datalogger MSR165 small

De complete alleskunner: meet naast luchtvochtigheid ook temperatuur, lichtsterkte, druk en beweging!

Wat is het?

De MSR145 data logger is mini datalogger (met een zeer groot geheugen)  geschikt voor het registreren van relatieve luchtvochtigheid. Daarnaast kunt u deze logger naar wens uitbreiden met extra sensoren - u betaalt alleen voor wat u echt nodig hebt!  

Wat is uniek aan deze logger?

Soms is registratie van alleen luchtvochtigheid niet genoeg. Er is meer data nodig voor een goede analyse. Denk hierbij niet alleen aan de relatie tussen RV (relatieve luchtvochtigheid) en temperatuur, maar bijvoorbeeld ook aan:

 • De relatie RV en lichtsterkte (bijv. bij gebouwbeheer)
 • RV en druk (bijbv controle van HAVC systeem)
 • RV en beweging (bijv. openen van deuren of controleren van klepstanden)

De MSR145 is een echte alleskunner die al deze relaties in kaart kan brengen. 

Voor wie is deze logger bedoeld?

 • Voor gebruikers die een hoge nauwkeurigheid zoeken, bv onderzoeks instituten als het Rijksmuseum en TNO.
 • Voor gebouwbeheerders die meerdere parameters gelijktijdig willen meten.
 • Voor R&D medewerkers die state of the art apparatuur nodig hebben.

Stel uw eigen MSR 145 datalogger samen!

U kunt deze datalogger met de door u gewenste specificaties bestellen. U kunt per logger maximaal 4 types sensoren kiezen.

Klik hier voor configuratie van uw MSR 145

MSR145 DataloggerAlgemene technische gegevens MSR145

 • Geheugencapaciteit meer dan 2 000 000 metingen (uitbreidbaar tot 1miljard metingen met optionele microSD-kaart uitbreiding)
 • Voeding: Lithium-polymeer batterij, 260 mAh of 900 mAh.
 • Batterij oplaadbaar via de USB-verbinding.
 • Afhankelijk van de batterijcapaciteit en de registratiefrequentie kunt u tot 2 jaar aaneengesloten registreren.
 • PC-software (gratis): setup-, read-, view en realtime functie (Windows 98 / ME / 2000 / XP / Vista / 7)
 • Opslag: temperatuur -20 ° C tot +65 ° C, +5 ° C tot +45 ° C (een ideale bewaartemperatuur voor de batterij), 10-95% relatieve vochtigheid, niet-condenserend
 • Normen: De MSR 145 voldoet aan de EU-richtlijnen RoHS / AEEA.

Klik hier voor alle specificaties

Advies op maat of bestellen?

Art.nr. 12400 MSR145

MSR loggers worden op specificatie van de klant geproduceerd, levertijd is derhalve 5 - 10 werkdagen

Mail ons of bel +31 (0) 485 542626